Τρόποι στήριξης

Πρόσφερε τον χρόνο σου

Κάθε χρόνο η παρέα μας μεγαλώνει και πλέον έχουμε τη χαρά να αριθμούμε πάνω από 100 ενεργούς εθελοντές. Όλοι άνθρωποι με κέφι και όρεξη για δημιουργία. Αν θέλεις κι εσύ να προσφέρεις έργο και να γίνεις μέλος της μεγάλης μας παρέας έλα μαζί μας και στήριξε έμπρακτα τις κοινές μας αξίες.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Πρόσφερε υλική και χρηματική βοήθεια

Ως Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο βασιζόμαστε στη βοήθεια των φίλων και εθελοντών μας για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας μας. Η καθημερινή και έκτακτη συντήρηση του χώρου και η υποστήριξη των δραστηριοτήτων μας απαιτεί υλική και χρηματική υποδομή.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΙ ΕΣΥ

Η δωρεά σου πιάνει τόπο!

Ακόμα και ένα μικρό ποσό αποτελεί μία μεγάλη χειρονομία. Ένα μεγαλύτερο ποσό μπορεί να κάνει μικρά θαύματα.
Δες ενδεικτικά πώς αξιοποιούμε τη χρηματική σου συνεισφορά.

10€

Αρκούν για την αγορά πρώτων υλών, ώστε να πραγματοποιήσουμε ένα ημερήσιο εκπαιδευτικό εργαστήριο μαγειρικής. Μας ανοίγει την όρεξη και γεμίζει το χώρο μας λιχουδιές!

50€

Καλύπτουν τις εβδομαδιαίες ανάγκες μας σε γραφική ύλη, αναλώσιμα, υλικά χειροτεχνίας και εικαστικών, συμβάλλοντας στη δημιουργική έκφραση μέσα από την τέχνη.

100€

Εξασφαλίζουν καλές συνθήκες υγιεινής στους χώρους μας και τους κρατάνε καθαρούς για έναν ολόκληρο μήνα, με είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής.

500€

Καλύπτουν πλήρως τη λειτουργία του προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης “Εκπαίδευση και Ψυχαγωγία για όλους” για έναν μήνα και ενισχύουν τη δράση μας.

PAYPALΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ

 

 

 

Στον κόσμο που φτιάχνουμε δεν περισσεύει κανείς

 

 

 

Υλική συνεισφορά

Εάν θέλεις να προσφέρεις στο Σωματείο μας, είτε ως ιδιώτης είτε ως ομάδα,
εταιρεία ή οργανισμός, οι ανάγκες λειτουργίας μας δεν περιορίζονται στις οικονομικές.

Αναλώσιμα

Αναλώσιμα

Ανάλογα με το αντικείμενο του εργαστηρίου χρειαζόμαστε υλικά χειροτεχνίας, κηπουρικής, κ.α. καθώς και είδη καθαρισμού για ένα ευπρεπές περιβάλλον. Συνέβαλλε κι εσύ στη δημιουργική έκφραση.

Είδη τεχνολογίας

Είδη τεχνολογίας

Η τεχνολογία παίζει σημαντικό ρόλο στη δράση μας για ένα καλό αποτέλεσμα. Βοήθησε κι εσύ προσφέροντας Η/Υ, φωτοτυπικά, στικάκια, σκληρούς δίσκους, λάπτοπ, φωτογραφικές μηχανές, κ.α.

Παιχνίδια

Παιχνίδια

Επειδή μας αρέσει να μαθαίνουμε μέσα από το παιχνίδι, μπορείς να μας χαρίσεις παιχνίδια εκπαιδευτικά, μνήμης ή επιτραπέζια, παζλ, ενσφηνώματα, μπάλες, υποστρώματα γυμναστικής, κ.α.

Τρόφιμα

Τρόφιμα

Καθημερινά οι ωφελούμενοι του προγραμμάτος περνάνε αρκετό χρόνο στις εγκαταστάσεις μας. Μπορείς να τους προσφέρεις διάφορα σνακ, χυμούς, αναψυκτικά, γλυκίσματα, ξηρούς καρπούς, κ.α.

 

 

Η λειτουργία του Σωματείου μας εποπτεύεται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας
– Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Προσκλητήρια &
Αντί-Μπομπονιέρας

Αναλαβάνουμε τη δημιουργία προσκλητηρίων γάμου και βάφτισης!
Αυτή την ξεχωριστή ημέρα αντί για μπομπονιέρες
στήριξε κι εσύ τη δράση μας!

 

ΡΩΤΗΣΕ ΜΑΣ

 

 

Έλα κι εσύ στον κόσμο μας!

Οι εθελοντές μας

Οι εθελοντές μας προέρχονται από όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Πολλοί έχουν επιστημονική κατάρτιση σε θέματα αναπηρίας. Άλλοι ευαισθητοποιήθηκαν μέσα από την προσωπική γνωριμία ή συγγένεια με Ατομα με Αναπηρία. Ακόμα περισσότεροι βρήκαν απλώς την ευκαιρία να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και να αξιοποιήσουν παραγωγικά και ουσιαστικά λίγο από τον χρόνο τους.

Πάνω από 100 ενεργοί εθελοντές απασχολούνται ετησίως στο Σώμα Φίλων ΑμεΑ “Δράση για το Κάτι Αλλο”. Εδώ είμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα γεμάτη αγάπη. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και δουλεύουμε ομαδικά, εθελοντές και ωφελούμενοι. Στους εθελοντές μας προσφέρουμε την ευκαιρία να δουν τις αξίες και την προσπάθειά τους να μετουσιώνονται σε έμπρακτη αγάπη.

Στάδια ένταξης εθελοντή

Η διαδικασία ένταξης σου ως νέος εθελοντής θα είναι σταδιακή, σχεδιασμένη,  
ουσιαστική και θα ολοκληρωθεί μέσα από τέσσερα βασικά στάδια.

1

Ενημέρωση

Κάνε την αρχή και γνώρισέ μας. Κατά την πρώτη επίσκεψη έχεις την ευκαιρία να περιηγηθείς στους χώρους και να ενημερωθείς για τον τρόπο λειτουργίας και τον ρόλο του εθελοντισμού.
2

Συμμετοχική Παρατήρηση

Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Συμμετέχοντας ενεργά έχεις την ευκαιρία να αλληλεπιδράσεις με το προσωπικό και τους ωφελούμενους και να αισθανθείς τη χαρά της προσφοράς.
3

Σταδιακή εμπλοκή

Πέρασε στη δράση. Η καθημερινή υποστήριξη των ωφελούμενων περνάει σταδιακά στο πεδίο ευθύνης σου. Η συμμετοχή σου σε όλες τις δραστηριότητες γίνεται ακόμη πιο σημαντική.
4

Πλήρης ένταξη

Ανάλαβε πρωτοβουλίες. Έχεις πλέον ενεργό ρόλο στην οργάνωση και υλοποίηση δραστηριοτήτων. Συμμετέχεις στις συνελεύσεις των εθελοντών, όπου μπορείς να κάνεις τις δικές σου προτάσεις.

Εθελοντισμός σημαίνει έμπρακτη αγάπη

  • "Εδώ το νιώθεις πολύ έντονα ότι προσφέρεις και σου ανταποδίδεται με κάποιον τρόπο, με ένα χαμόγελο, με μια αγκαλιά και ζεις στιγμές ευτυχίας και ανεμελιάς"

     

    Χριστίνα – εκπαιδευτικός του Σωματείου μας

Μέγεθος γραμματοσειράς
Χρώμα υποβάθρου